Byomic Stereo Microscoop BYO-ST2

Vorige Artikel 2 van 6 Volgende
€ 149,50 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Byomic Stereo Microscoop BYO-ST2

De Byomic Stereo Microscoop BYO-ST2 is een eenvoudig te bedienen microscoop en geschikt voor beginnende hobbyisten maar ook zowel voor het basisonderwijs als de eerste klassen van het voortgezet onderwijs. Deze microscoop heeft een vaste vergroting van 2x. Met de groothoekoculairen van 10x wordt een vergroting behaald van 20x.

Behuizing

De BYO-ST2 heeft een stevige metalen behuizing met geïntegreerde tafel van 110 bij 75 mm. Deze is voorzien van twee stevige klemmen waarmee een preparaat goed in positie gehouden wordt, hierdoor verschuift het niet tijdens de observatie. In de tafel is een contrastplaatje aanwezig van Ø60mm. Dit contrastplaatje is aan de ene kant wit van kleur en aan de andere kant zwart. 

Oculairen

Doordat de Byomic BYO-ST2 is uitgerust met twee groothoekoculairen heeft u een groot gezichtsveld en is de dieptescherpte uitstekend. Door een inkijkhoek van 45° kan er in een natuurlijke houding door de microscoop gekeken worden. De BYO-ST2 kan helemaal naar wens ingesteld worden, zo is de oogafstand instelbaar tussen de 54 en 76 mm en bevindt zich op het linkeroculair een ring waarmee de dioptrie aangepast kan worden. Door de dioptrie af te stemmen op uw oog wordt het onderwerp haarscherp in beeld gebracht.

Tevens worden premium oogschelpen meegeleverd welke over de oculairen geschoven kunnen worden. Hierdoor wordt u niet afgeleid van bewegingen die u rondom het oculair waarneemt. Door het gebruik van deze oogschelpen is het mogelijk om volledig te focussen op het onderwerp en behoudt u gemakkelijker de juiste afstand tot de lens.

Toepassing Byomic Stereo Microscoop BYO-ST2

De BYO-ST2 is geschikt voor het bekijken van zowel postzegels en munten als het observeren van planten, insecten en andere kleine dieren. Ook voor het bekijken van mineralen en edelstenen of het werken met kleine elektronica en/of soldeerwerkzaamheden op een printplaat zijn voor deze microscoop geen probleem. 

Met een andere set oculairen kan er een andere vergroting worden behaald. Deze microscoop maakt gebruik van oculairen met een diameter van 23mm (zie optionele accessoires).

Levering:

  • 1x Byomic Stereo Microscoop BYO-ST2
  • 2x WF10x Groothoekoculairen
  • 2x Premium oogschelpen
  • 1x Contrastplaatje Ø60mm Wit/Zwart
  • 1x Beschermhoes
  • 1x Handleiding (Engels)
© 2020 - 2023 outdoor-education | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel