Byomic Stereo Microscoop BYO-ST2LED

Vorige Artikel 4 van 6 Volgende
€ 184,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Byomic Stereo Microscoop BYO-ST2LED

De Byomic Stereo Microscoop BYO-ST2LED is een eenvoudig te bedienen microscoop met zowel oplicht- als doorlicht verlichting. Dit maakt de microscoop uitermate geschikt voor beginnende hobbyisten maar ook zowel voor het basisonderwijs als de eerste klassen van het voortgezet onderwijs. Deze microscoop heeft een vaste vergroting van 2x en met de groothoekoculairen van 10x wordt een vergroting behaald van 20x.

Behuizing

De BYO-ST2LED heeft een stevige metalen behuizing met geïntegreerde tafel van 115 bij 105 mm welke is voorzien van twee stevige klemmen waarmee een preparaat goed in positie gehouden wordt, hierdoor verschuift het niet tijdens de observatie. In de tafel is een contrastplaatje aanwezig van Ø95mm. Dit contrastplaatje is aan de ene kant wit en aan de andere kant zwart van kleur, waardoor bepaalde preparaten met een ander contract geobserveerd kunnen worden.

Oculairen

Doordat de Byomic BYO-ST2LED is uitgerust met twee groothoekoculairen heeft u een groot gezichtsveld en is de dieptescherpte uitstekend. Doordat de oculairen een inkijkhoek van 45 graden hebben kan de microscoop in een ontspannende houding gebruikt worden. De oogafstand is instelbaar tussen de 54 en 76 mm en tevens kan de dioptrie ingesteld worden van het linkeroculair waardoor u het onderwerp haarscherp in beeld kunt krijgen. De meegeleverde Premium oogschelpen kunnen over de oculairen geschoven worden zodat u niet afgeleid wordt van bewegingen die u rondom het oculair waarneemt en behoudt u gemakkelijker de juiste afstand tot de lens. Door het gebruik van deze oogschelpen is het mogelijk om volledig te focussen op het onderwerp wat ten goede komt aan de waarneming.

Verlichting

Doordat de Byomic BYO-ST2LED is uitgerust met zowel oplicht- als doorlichtverlichting kan het onderwerp met deze microscoop goed verlicht worden. Naast de meegeleverde voedingsadapter kan de microscoop ook gebruikt worden met 3x AA batterijen. Zo kan de microscoop overal ingezet worden. ook op plaatsen waar niet gelijk een stopcontact in de buurt is.Naast het doorlichtglaasje van Ø95mm wordt er ook een contrastplaatje van Ø95mm meegeleverd in de kleur zwart en wit, hierdoor kan er ook met contrast gewerkt worden.

Toepassing Byomic Stereo Microscoop BYO-ST2LED

De BYO-ST2LED is geschikt voor het bekijken van zowel postzegels en munten als het observeren van planten, insecten en andere kleine dieren. Ook voor het bekijken van mineralen en edelstenen of het werken met kleine elektronica en/of soldeerwerkzaamheden op een printplaat zijn voor deze microscoop geen probleem. 

Met een andere set oculairen kan er een andere vergroting worden behaald. Deze microscoop maakt gebruik van oculairen met een diameter van 23mm (zie optionele accessoires).

Levering:

  • 1x Byomic Stereo Microscoop BYO-ST2LED
  • 2x WF10x Groothoekoculairen
  • 2x Premium oogschelpen
  • 1x Contrastplaatje Ø95mm Wit/Zwart
  • 1x Doorlichtglaasje Ø95mm
  • 1x Voedingsadapter
  • 1x Beschermhoes
  • 1x Handleiding (Engels)
© 2020 - 2023 outdoor-education | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel